A múlt hét szombaton (2024. április 20.) ismét megrendezésre került a Leopold Mozart Zeneiskola hagyományos “Ne felejts!” Népdalversenye, amely minden évben összehozza a népdalok szerelmeseit és tehetséges előadóit. Az esemény idén már hetedik alkalommal csalogatta a zene iránt érdeklődőket a versenyre, hogy megmutassák tudásukat és szeretetüket a hagyományos magyar népdalok iránt.

A versenyzőknek idén három népdalt kellett énekelniük. Kötelező volt egy népdal választása a “Két szál pünkösd rózsa” és a “Még azt mondják nem illik” dalok közül, emellett két szabadon választott népdalt is előadtak.

Az idei verseny egyik újdonsága az volt, hogy a gyerekek által készített műsorlapokat s külön díjazták. Ez az ötlet nagy örömmel fogadta mind a résztvevők, mind a nézők részéről, és még színesebbé tette az eseményt.

A Pusztazámori iskola diákjai kiválóan szerepeltek a versenyen. A 2-es korcsoportban Keil Adél és Képes Kitti, mindketten 3. osztályos tanulók, remek teljesítményt nyújtottak. Keil Adél ARANY minősítést ért el, míg Képes Kitti EZÜST minősítést kapott. Képes Kitti továbbá műsorlapjával különdíjat is elnyert a korcsoportjában, ami további elismerését jelenti kreativitásának és tehetségének.

Az idei “Ne felejts!” Népdaléneklési verseny emlékezetes élményekkel gazdagította mindazokat, akik részt vettek benne. A Pusztazámori iskola diákjai büszkén képviselték iskolájukat és bizonyították, hogy a hagyományos magyar népdaloknak még mindig van helye és ereje a modern világban is.

Andreettisek mind az 5 korcsoportban képviselték az iskolát és minden korcsoportban szépen teljesítettek.

Minősítések:
Visváder Luna Fortuna, 1.a – ARANY
Rónai Bella, 2.a – EZÜST, Műsorlap különdíj
Gyorgyovich Anna Zsófia, 2.b – EZÜST, Műsorlap különdíj
Theiss-Balázs Kamilla, 2.b – BRONZ, Műsorlap különdíj
Czumpf Ákos, 3.b – ARANY
Csepreghy Kincső, 3.a – ARANY
Csepreghy Mátyás, 3.a – ARANY
Keil Adél Pusztazámor. 3.o – ARANY
Képes Kitti Pusztazámor, 3.o – EZÜST, Műsorlap különdíj
Cser Anna, 4.b – ARANY
Ványai Valér, 4.a – KIEMELT EZÜST, Műsorlap különdíj
Sanchez-Béldi Elise, 6.b – EZÜST
Varga Hanga, 6.b – KIEMELT EZÜST, Műsorlap különdíj

Felkészítő tanár: Melkovics-Fehér Annamária

Gratulálunk az énekversenyen elért eredményekhez! Reméljük, jövőre még több diák csatlakozik hozzánk Pusztazámorról, és legalább ugyanennyien érkeznek Sókútról is. Külön köszönetet szeretnénk mondani a felkészítő tanárnak is, akinek lelkes munkája és iránymutatása nélkül ezek a sikerek nem lették volna lehetségesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További tartalmak

Húsvéti vásár

2024.03.27.

2024.03.26-án, kedden a Szülői Munkaközösség szervezésében a Pusztazámori Napköziotthonos Óvodával közösen húsvéti vásárt rendeztek iskolánkban. Köszönjük a Szülői Munkaközösség elnökének Szalay Zsófiának és minden kedves szülőnek a részvételét és támogatását!

Tankerületi szépolvasási verseny  

2024.03.18.

Az Andreetti napok részeként 2024. március 18-án, hétfőn egy kellemes délutáni program keretében zajlott le a tankerületi szépolvasási verseny. Az állatbarát Pusztazámori Könyvtári Információs és Közösségi Hely programjához kapcsolódóan Gerald

Rocky versenyen a Menő macskák csapata

2024.04.28.

💃🕺 MENŐ MACSKÁK Megszerezték a Második Helyet az Érd Arénában rendezett Akrobatikus Rock & Roll Versenyen! 🥈🎸 2024. Április 28-án az Érd Aréna a ritmus és a szenvedély otthonává vált,