Az edzések során megismerkedünk a kosárlabda sportággal a KOSÁRPALÁNTA program keretein belül!

A program egy széleskörű képességfejlesztés, mellyel megalapozzuk a versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is.

 Cél, hogy gyerekek képesek legyenek a fizikai képességeik maximális kiaknázására és az életkoruknak megfelelő koordinációs képességek fejlesztésére.

A tanév során a gyerekek rengeteg testnevelési játékba beágyazva megtanulják a kosárlabda alapmozgásokat, koordinációs és kondicionális képességeket fejlesztünk, megtanulnak csapatban játszani, gondolkodni. Minden olyan dolgot, amit az életben és későbbiekben akár más sportágban is tudnak hasznosítani. Ezek a gyakorlatok pedig az atlétika, torna, küzdősportok, labdajátékok és gyógytestnevelés mozgásanyagából kerülnek ki egy előre kidolgozott metodika alapján.

Ezen kívül a tanév során lehetőségük van a Kosárpalánta Bajnokságban is indulni, ahol a korcsoportoknak megfelelő verseny feladatokban mérik össze ügyességüket (váltóverseny, labdás ügyességi páros és csapatfeladatok, kisjátékok, dobóverseny), más iskolák, egyesületek kosarasaival.

Az alapozó évek után pedig aki beleszerelmesedett a kosárlabda sportágba, lehetősége van U11-es, U12-es csapatba is játszani a VMG DSE egyesületben!

Az edzéseket tartja Szarka Beatrix, testnevelő-gyógytestnevelő tanár, kosárlabda edző

Elérhetőségek: szarka.beatrix@andreetti.hu

Tel: 06706301376

További tartalmak

Az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezve

2024.03.15.

2024. március 14-én, csütörtökön, méltó módon emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeiről. A műsorért a 4. osztályosok feleltek, felkészítő pedagógusuk Magyar Mariann osztályfőnök volt. Dicséretet érdemelnek azért, hogy

Lakos Szilárd, művészeti tanár

2024.06.10.

1990. február 7-én születtem Budapesten. A zenével 10 éves koromban kezdtem el foglalkozni, bár ekkoriban még azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák. Először trombitán, majd tenorkürtön tanultam az Érdi

Művészeti év végi vizsgák

2024.05.16.

Kedves Szülők és növendék! Művészetis év végi vizsgák Pusztazámoron 05.23. 17 óra Lakos Szilárd fúvósok 05.29. 17 óra Roszkos Péter zongora 05.31. 17 óra Bakos Tamás hegedű Várunk minden érintettet