Sport szakkörök

Kedves Diákok és Szülők!

Örömmel szeretnénk bemutatni az iskolánkban elérhető sport szakkörök széles választékát, melyek segítségével aktívan és egészségesen tölthetik szabadidejüket a gyerekek. Az iskolánk büszkén kínálja a következő lehetőségeket:

Kosárlabda

Hétfőn és Szerdán:
15:00-16:00 (1. és 2. oszt)
16:00-17:00 (3. és 4. oszt)

Edző: Szarka Beatrix, Trixi néni
Elérhetőségek: szarka.beatrix@andreetti.hu, 06706301376

“Az edzések során megismerkedünk a kosárlabda sportággal a KOSÁRPALÁNTA program keretein belül! A program egy széleskörű képességfejlesztés, mellyel megalapozzuk a versenyszerű sportolást, de hasznos hátteret adhat a mindennapi élethez is.
Cél, hogy gyerekek képesek legyenek a fizikai képességeik maximális kiaknázására és az életkoruknak megfelelő koordinációs képességek fejlesztésére.
A tanév során a gyerekek rengeteg testnevelési játékba beágyazva megtanulják a kosárlabda alapmozgásokat, koordinációs és kondicionális képességeket fejlesztünk, megtanulnak csapatban játszani, gondolkodni. Minden olyan dolgot, amit az életben és későbbiekben akár más sportágban is tudnak hasznosítani. Ezek a gyakorlatok pedig az atlétika, torna, küzdősportok, labdajátékok és gyógytestnevelés mozgásanyagából kerülnek ki egy előre kidolgozott metodika alapján.
Ezen kívül a tanév során lehetőségük van a Kosárpalánta Bajnokságban is indulni, ahol a korcsoportoknak megfelelő verseny feladatokban mérik össze ügyességüket (váltóverseny, labdás ügyességi páros és csapatfeladatok, kisjátékok, dobóverseny), más iskolák, egyesületek kosarasaival.
Az alapozó évek után pedig aki beleszerelmesedett a kosárlabda sportágba, lehetősége van U11-es, U12-es csapatba is játszani a VMG DSE egyesületben!” – Szarka Beatrix, testnevelő-gyógytestnevelő tanár, kosárlabda edző –

Karate

Kedden és Csütörtökön:
15:00-16:00

Edző: Gyimesi Balázs 3. dan (JKA)
Elérhetőségek: balazsyama@gmail.com, 06-70-218-7718

Akrobatikus Rock & Roll

Csütörtökön:
15:00-16:00

Edző: Kecskeméti Csenge

Elérhetőségek: Sárdi Anita Flóra telefon: +36/20/562-0165
e-mail: info@mastersse.hu

“Célunk egy olyan akrobatikus rock and roll sporttánc egyesület működtetése, ahol nemcsak, hogy a sikerekért küzdünk és bajnokokat nevelünk, hanem egy olyan közösséget hozunk létre, ahol minden gyermek szeret időt eltölteni. Szeretnénk, ha egyesületünk híre még több gyermekhez eljutna, még több lelkes táncossal bővülne az akrobatikus rock and roll közössége. Megadva számukra a sportolás lehetőségét, a tánc és a zene szeretetét, népszerűsítve ezzel a sportágat és biztosítva a hosszútávú utánpótlást. Olyan táncosokat igyekszünk kinevelni, akik a rendkívül sokszínű mozgáskultúra mellett csapatszellemet, kitartást és szorgalmat tanulhatnak. Úgy gondoljuk, hogy a sport és tánc szeretete már egészen kis korban kialakulhat. Célunk, hogy boldog és elszánt táncosokat neveljünk, akik büszkék arra, hogy a Masters SE tagjai.” – Kecskeméti Csenge –

Mindezen sportágakat szakképzett edzők segítségével gyakorolhatják a diákok, akik figyelnek az egyéni fejlődésre és a csapatmunkára egyaránt. Reméljük, hogy minél több diákunk csatlakozik hozzánk, és élvezi ezeket az izgalmas és felemelő sportélményeket az iskolánkban!