Iskolánk Szülői Munkaközössége (SZMK)

Az iskolai közösség fontos részét képezi a Szülői Munkaközösség (SZMK), amely szoros együttműködésben dolgozik az iskola vezetésével és a pedagógusokkal. Az SZMK célja, hogy támogassa az iskolai nevelő-oktató munkát, segítse a tanulók fejlődését, valamint aktívan részt vegyen az iskolai rendezvények és programok szervezésében.

Az SZMK szerepe és feladatai

Az SZMK feladata, hogy a szülők és az iskola között közvetítő szerepet töltsön be. A közösség lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők kifejezzék véleményüket, javaslatokat tegyenek, és részt vegyenek az iskola mindennapi életében. Az SZMK tagjai rendszeresen találkoznak, hogy megvitassák az aktuális ügyeket, és közösen hozzanak döntéseket az iskolai közösséget érintő kérdésekben.

Tevékenységek és programok

Az SZMK az iskola életében fontos események és programok szervezésében is aktívan részt vesz. Ilyen események lehetnek például:

  • Jótékonysági rendezvények: Az SZMK által szervezett események célja, hogy anyagi támogatást nyújtsanak az iskolának, és lehetőséget biztosítsanak a közösség összekovácsolására.
  • Iskolai ünnepségek: Az SZMK közreműködik a karácsonyi vásárok, gyermeknapi rendezvények és más iskolai ünnepek megszervezésében, hogy színesebbé tegye a diákok számára ezeket az alkalmakat.
  • Közösségépítés: Az SZMK különböző programokkal és eseményekkel hozzájárul a szülők, diákok és pedagógusok közötti kapcsolatok erősítéséhez.

Iskolánk egyik legfontosabb és legnagyobb közösségi eseménye a Szülői Alapítványi Bál, amelyet minden évben februárban rendezünk meg. Ez az ünnepi alkalom nemcsak a szülők és pedagógusok számára nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra és a közösségépítésre, hanem az iskola anyagi támogatásának is kiemelt eszköze.

A Bál célja és jelentősége

A Szülői Munkaközösség (SZMK) által szervezett alapítványi bál bevételével az iskola működéséhez és fejlesztéséhez járul hozzá. Az esemény célja, hogy támogassa az iskola különféle programjait, eszközbeszerzéseit, valamint a diákok számára biztosított lehetőségeket. A bál bevétele rendszeresen hozzájárul új taneszközök beszerzéséhez, kirándulások támogatásához, és egyéb olyan kezdeményezésekhez, amelyek a tanulók fejlődését és jólétét szolgálják.

Az Adventi Vásár minden évben december elején kerül megrendezésre, és célja, hogy az ünnepi készülődés során az iskola közössége együtt élvezhesse a karácsonyi hangulatot. A vásár során a szülők, diákok és pedagógusok közösen kínálnak eladásra kézzel készített ajándéktárgyakat, karácsonyi dekorációkat, süteményeket és egyéb ünnepi finomságokat. A vásáron az osztály asztalok bevétele az osztálypénzeket, a büfé bevétele a Gyermekmosoly Alapítvány kasszáját bővíti.

A Húsvéti Vásár minden tavasszal, a húsvét előtti hetekben 2024-ben került először megrendezésre. Szeretnénk vele hagyományt építeni. A vásáron gyönyörű húsvéti díszek, színes tojások, kézzel festett ajándéktárgyak és egyéb ünnepi kellékek kerülnek a standokra. A vásáron az osztály asztalok bevétele az osztálypénzeket, a büfé bevétele a Gyermekmosoly Alapítvány kasszáját bővíti.

Novemberben kerül hagyományosan megrendezésre a Márton napi lámpás felvonulás, amikor a gyermekek által készített lámpásokkal az iskolától Pusztazámor utcáin sétálva viszünk fényt egészen a Koroda kertig.

Májusban pedig elmaradhatatlan gyermeknapi játszóházat szervezünk az óvodás és iskolás gyermekeknek.

Hogyan lehet csatlakozni?

Az SZMK nyitott minden szülő számára, aki szeretne aktívan részt venni az iskola életében, és hozzájárulni a közösség fejlődéséhez. Ha érdekli a csatlakozás, vagy szeretne többet megtudni az SZMK tevékenységeiről, vegye fel a kapcsolatot az osztályfőnökökkel, vagy keresse meg az SZMK képviselőit a következő szülői értekezleten.

Kapcsolat

Az SZMK tagjai elérhetők személyesen a szülői értekezleteken, vagy e-mailben is kapcsolatba léphetnek velük az alábbi címen: szmk@zamorisuli.hu. Minden új ötletet, javaslatot és segítséget szívesen fogadnak!